تسکین درد با ماساژ

مطالعه تحقیقاتی مربوط به بررسی تاثیر ماساژ بر کاهش درد

محققان برای بررسی اثرات ماساژ درمانی در کاهش درد، یک مطالعه تحقیقاتی را ترتیب دادند. سوال تحقیقاتی مطرح شده در این طرح تحقیقاتی این بود که آیا ماساژ درمانی می تواند در کنترل و مدیریت درد موثر باشد؟ هدف محققان، بررسی تاثیر ماساژ بر کاهش درد بود.   تاثیرات مثبت ماساژ بر کنترل و مدیریت […]

فهرست مطالب

محققان برای بررسی اثرات ماساژ درمانی در کاهش درد، یک مطالعه تحقیقاتی را ترتیب دادند. سوال تحقیقاتی مطرح شده در این طرح تحقیقاتی این بود که آیا ماساژ درمانی می تواند در کنترل و مدیریت درد موثر باشد؟ هدف محققان، بررسی تاثیر ماساژ بر کاهش درد بود.  

تاثیرات مثبت ماساژ بر کنترل و مدیریت درد

درد مشکل مهمی است که اغلب باعث مراجعه افراد به ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی می شود. تخمین زده می شود که تقریباً 80 درصد از ویزیت های پزشک ناشی از درد است. درد می تواند در سطوح مختلف موجب ایجاد اختلال در عملکرد افراد شود. ممکن است درد موجب ایجاد تداخل در فعالیت های روزانه و تأثیر منفی بر عملکرد کاری، فعالیت ها، روابط خانوادگی و سلامت روان افراد شده و کیفیت کلی زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهد. به همین دلیل، امروزه موضوع استفاده از ماساژ درمانی برای کاهش دردمورد توجه محققان قرار گرفته است.

تحقیقات قبلی، حاکی از وجود یک ارتباط قوی بین درد و سایر پیامدهای عملکردی انسان مانند خواب است. از سوی دیگر، باید برای مؤثر بودن مدیریت درد به شرایط کلی سلامت جسمی و روانی فرد توجه شود.

ماساژ درمانی در یک مدل جامع زیستی-روانی اجتماعی ریشه دارد. به نظر می رسد که این مدل برای مدیریت درد مناسب است. در این مطالعه، برای ارزیابی تاثیر ماساژ بر کاهش درد و پیامدهای مرتبط با کیفیت زندگی و سلامت همه جمعیت‌ های درگیر با درد از یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز استفاده شده است.

ماساژ درمانی حرفه ای با تکنیک های پیشرفته

روش پژوهش مورد استفاده در مطالعه بررسی تاثیر ماساژ بر کاهش درد

مرور سیستماتیک و متا آنالیز مورد استفاده قرار گرفته در این مطالعه تحقیقاتی، با استفاده از فرآیند بررسی سیستماتیک مؤسسه ساموئلی به نام ارزیابی سریع شواهد مقالات (REAL)  انجام شد. گروهی از پژوهشگران برای مشارکت در این طرح تحقیقاتی و تعریف پروتکل طرح تحقیقاتی جهت به حداکثر رساندن معنا و اثر بخشی آن دعوت به عمل آمد.

تیم بررسی سیستماتیک مطالعه تاثیر ماساژ درمانی بر کاهش درد، با پیروی از پروتکل تدوین شده و بررسی نقاط ضعف و قوت آن، کمیت و کیفیت مقالات انگلیسی موجود در پایگاه های داده ای مختلف را به طور مستقل مورد ارزیابی قرار داد. پروتکل مطالعه در PROSPERO  با شماره ثبت CRD42014008867 به ثبت رسیده است.

متا آنالیز مشترک مقالات منتشر شده با موضوع بررسی تاثیر ماساژ درمانی بر کنترل و مدیریت درد تدوین شده توسط موسسه ساموئلی، توسط بنیاد ماساژ درمانی و با حمایت انجمن ماساژ درمانی آمریکا انجام شد.

حتما بخوانید
ماساژ درمانی یک راهکار قدرتمند در بهبود آرتریت روماتوئید
۲ مقاله ۱6

شرایط ورود به مطالعه

برای بررسی تاثیر ماساژ بر کاهش درد، کلیه مقالات منتشر شده در پایگاه های داده معتبر مورد بررسی قرار گرفتند. بدین ترتیب، چهار پایگاه داده از جمله PubMed، CINAHL، Embase  و  PsycInfo مورد جستجو قرار گرفتند. کلیه مقالات مرتبط منتشر شده در این پایگاه داده تا فوریه 2014 بررسی و جمع آوری شدند. مقالاتی شرط ورود به تحقیق را داشتند که شرایط زیر را احراز نمایند:

الف- در مقالات، جمعیت انسانی با تجربه درد مورد بررسی قرار گرفته باشد،

تاثیر ماساژ بر کاهش درد

(ب) باید در این مقالات، از ماساژ درمانی به عنوان تنها راهبرد تسکین درد استفاده شده باشد. به عبارتی باید در مقالات صرفاً به موضوع تاثیر ماساژ درمانی بر کاهش درد پرداخته شده باشد. مقالاتی که در آنها به موضوع ماساژ درمانی به عنوان بخشی از یک مداخله درمانی از قبیل استفاده از آب، گرما، سرما، روان کننده ها، موسیقی پس زمینه، رایحه ها، اسانس ها و غیره پرداخته شده باشد، باید به صورت جداگانه مورد بررسی قرار بگیرند.

 ج) باید کلیه مقالات بر اساس واقعیت های تجربی و نتایج حاصل از آن نوشته شده باشند،

 (د) باید در مقالات، ارزیابی حداقل یک نتیجه عملکردی مرتبط صورت گرفته باشد،

 (ه) باید در مقاله از آزمايش كنترل شده تصادفي (RCT) به زبان انگلیسی استفاده شده باشد.

اثبات تاثیر ماساژ در بهبود دردها

سایر شرایط ورود به مطالعه

 علاوه بر این، در صورتی که مداخلات مورد اشاره در مقالات، لزوماً تحت عنوان ماساژ یا ماساژ درمانی برچسب‌گذاری نشده باشند، یا در صورتی که در مقاله، مستقیماً به موضوع تاثیر ماساژ بر کاهش درد پرداخته نشده باشد، آن مقاله از مطالعه حذف می شود.

به عنوان مثال، مداخلات مشتمل بر استفاده از اعمال یداوی و تغییر شکل بافت نرم و همچنین مطالعات مبتنی بر استفاده از روش ‌های سر خوردن دست روی بدن، ماساژ بافت های همبندی، کشیدگی عضلات، حرکات نوسانی یا رفت و برگشتی، ضربه ‌ای و حرکت دادن مفاصل (لمس، فشرده‌سازی)، ضربه، حرکت یا استفاده از مداخلات مکانیکی مانند ماساژ با استفاده از صندلی، به دلیل عدم اشاره مستقیم به موضوع تاثیر ماساژ بر کاهش درد حذف شدند.

سایر شرایط انجام مطالعات تحقیقاتی

حتما بخوانید
بررسی تاثیر ماساژ در سلامت روان زنان باردار

بیانیه استانداردهای تلفیقی گزارش کارآزمایی ها(CONSORT) ، استانداردهایی را برای توصیف مداخلات مطالعه تهیه کرده است. آنالیز مطالعات با متاآنالیز و مرور سیستماتیک به کمک این استانداردها تسهیل می شود. یکی از توسعه ‌های رسمی این استانداردها برای آزمایش ‌های طب سوزنی انجام شده و تحت عنوان STRICTA به معنی استانداردهای گزارش مداخلات در کارآزمایی ‌های بالینی طب سوزنی تدوین شده و در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.

بهبود وضعیت اسکلتی عضلانی با ماساژ

در این استانداردها، به عناصر مختلف مورد نیاز برای طراحی یک مقاله تحقیقاتی از جمله منطق مداخله، تکنیک مداخله، رژیم درمانی، دوز درمانی، سایر عناصر درمان، پیشینه پزشک و مداخلات مربوط به کنترل و مقایسه اشاره شده است. یکی از ویژگی‌ های قابل توجه این مطالعه و سایر مطالعات مرتبط با موضوع بررسی تاثیر ماساژ بر کاهش درد، توسعه استانداردهای پیشنهادی برای تهیه چک لیست گزارش مداخلات در کارآزمایی های بالینی ماساژ یا STRICT-M است.

برای هر مطالعه، مواردی از قبیل اندازه نمونه، تفاوت قبل و بعد از انجام ماساژ درمانی، انحراف معیار مربوط به هر گروه درمانی استخراج شد.

در این مطالعه، شرایط درمانی مختلف، بر روی بیماران درگیر با درد تست شد و نتایج حاصله ثبت و ضبط شدند. به عنوان مثال، در گروهی از بیماران، از مانورهای فعال ماساژ استفاده شد و نتایج حاصله با نتایج گروه کنترلی که هیچ گونه درمانی بر روی آنها انجام نشده بود، مقایسه شد.

در یک کارآزمایی دیگر، نتایج مربوط به افرادی که تکنیک های مختلف ماساژ بر روی آنها انجام شده بود، با نتایج گروهی که هیچ اقدام ماساژ درمانی را دریافت نکرده بودند، مقایسه شد. همچنین محققان علاوه بر بررسی تاثیر ماساژ بر کاهش درد، به بررسی تاثیر ماساژ بر کاهشاسترس، اضطراب، خستگی و به طور کلی، افزایش کیفیت زندگی مرتبط با سلامت پرداختند. کلیه متاآنالیزها با نرم افزار متاآنالیز جامع نسخه 2.2 انجام شدند.

تشخیص ناحیه دردناک و استفاده از تکنیک های ماساژ مناسب

نتایج

از مجموع 3678 مقاله به دست آمده با استفاده از استراتژی جستجو، 67 مقاله، معیارهای ورود به مطالعه مرور سیستماتیک را داشتند. مقالات مرتبط با دردهای مربوط به جراحی و دردهای مربوط به سرطان از این مطالعه حذف شدند و به طور جداگانه تجزیه و تحلیل شدند.

مقالات مورد بررسی قرار گرفته در این مطالعه، شامل مقالات منتشر شده بین سال ‌های 1999 تا 2013 بود که در آنها به ارزیابی تاثیر ماساژ بر کاهش درد یا تاثیر استفاده از ماساژ درمانی بر کاهش دردهای اسکلتی- عضلانی، سردرد، درد احشایی و درد مزمن از جمله فیبرومیالژیا و درد نخاع پرداخته شده بود.

حتما بخوانید
ماساژ تایلندی - انواع مدل های ماساژ تایلندی (thai-massage)

 بر اساس این مقالات، ماساژ حداقل توسط یک پزشک انجام شد و عمدتاً شامل ماساژ درمانی، درمان آزادسازی میوفاشیال، ماساژ سنتی تایلندی و فشرده ‌سازی ایسکمیک بود. یک تیم بازبینی سیستماتیک قوی و مجرب، شواهد و نتایج به دست آمده را مورد بررسی قرار دادند. بر اساس نتایج حاصله، یک توصیه کلی در مورد تاثیر ماساژ بر کاهش درد یا خطرات ماساژ درمانی ارائه شد.

ماساژ فعال شامل دستکاری مفاصل، فیزیوتراپی و طب سوزنی می باشد. پیامدهای اندازه گیری شده شامل درد، فعالیت، خواب، خلق و خو، استرس، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و آستانه فشار درد می باشد.

 دوز درمان مورد استفاده در مقالات بررسی تاثیر ماساژ بر کاهش درد، از یک جلسه 1.5 دقیقه ای تا جلسات روزانه 40 تا 60 دقیقه ای در طول 20 هفته متغیر بود. در کل مطالعات، 32.2 درصد از شرکت کنندگان مرد و 67.8 درصد زن بودند که میانگین سنی آنها در حدود 42.7 سال (محدوده بین 20 تا 83 سال) بود.

شواهد تجربی از تاثیر مثبت ماساژ در کاهش دردها

محدودیت های مطالعه

یکی از محدودیت‌ هایی که تیم ارزیابی به آن اشاره کردند این بود که در تعداد زیادی از این 67 مقاله، از تکنیک های کورسازی (که جزء ضروری ملزومات کارآزمایی ‌های بالینی است) استفاده نشده است.

در کلیه مقالات با موضوع بررسی تاثیر ماساژ بر کاهش درد، صرف نظر از اینکه آیا کورسازی در یک مطالعه خاص امکان پذیر است یا خیر، باید نویسندگان در مورد تلاش های انجام شده برای کورسازی و اینکه چرا کورسازی در یک مقاله خاص امکان پذیر نبوده، بحث کنند.

پیامدهای این مطالعه برای روش های مبتنی بر شواهد

 به طور کلی، این مرور سیستماتیک و متاآنالیز نشان داد که ماساژ درمانی می تواند برای درمان درد و کسب نتایج عملکردی مطلوب در جمعیت‌ های درگیر با درد عمومی مفید باشد. همچنین نشان داده شد که ماساژ درمانی دارای خطر کمی است و عوارض جانبی خاصی به دنبال ندارد. همچنین در این مطالعه، تاثیر ماساژ بر کاهش درد به اثبات رسید. همچنین مشخص شد که ماساژ درمانی می تواند در درمان اضطراب و ارتقای کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی مفید باشد.

شناسه محتوا
عنوان محتوامطالعه تحقیقاتی مربوط به بررسی تاثیر ماساژ بر کاهش درد
کلمه کلیدیتاثیر ماساژ بر کاهش درد
کلمات مترادف (LSI) 
تعداد کلمات 
تعداد تصاویر7
تعداد عناوین اصلی8
لینک منبعhttps://www.amtamassage.org/publications/massage-therapy-journal/research-massage-for-pain/  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *